Boek: Eerst bewegen, dan leren

Alles vloeit voort uit ‘beweging’. Een moeder is opgelucht wanneer ze de baby voelt bewegen in haar buik. We moedigen onze kleintjes aan om te grijpen, te rollen en te ontdekken. Een kleuter loopt, speelt en wordt met de dag slimmer. Maar eenmaal op school wordt alles weer omgegooid. We belonen kinderen als ze kunnen stilzitten en het leren gebeurt niet langer meer met handen en voeten… Desalniettemin maakt beweging deel uit van de natuur van kinderen. Beweging voedt hun jonge brein, maakt ze alert en weerbaar.

Wat heeft ‘beweging’ nu met leerproblemen te maken? Wel, bekijk de motoriek van een leerling en je kunt een inschatting maken over diens leerpotentieel. The way we move, is the way we think! En omgekeerd: hef de motorische blokkade bij een kind op en het kan eindelijk zijn capaciteiten laten zien. Decennia lang is de aanpak van leerproblemen quasi hetzelfde gebleven.
Maar cognitieve educatie en remediëring brengen niet elk kind vooruit. De hersenfuncties stimuleren via de motorische weg wordt nog teveel onderschat. Maar als een kind nog geen controle heeft over zijn lichaam of over zijn bewegingen, dan kan het toch ook niet stilzitten en leren?

Bij een leerprobleem is er vaak sprake van een ‘motorische blokkade’. Het kind weet wel wat het moet doen of antwoorden, maar krijgt het niet op papier gezet… De leerlingen die niet schoolrijp zijn of leerproblemen hebben hebben baat bij een bewegingsprogramma zoals beschreven in het boek Eerst bewegen, dan leren. Eerst bewegen biedt een duidelijke uiteenzetting, een reeks screeningstesten en ook een volledig bewegingsprogramma aan voor kinderen.

Bij aanschaf van het boek krijgt u een code om digitale videobestanden en oefen en werkformulieren op A4 formaat aan te vragen.  Als u het boek Eerst, bewegen, dan leren besteld krijgt u in een begeleidend schrijven de informatie hoe de videobestanden, oefen en werkformulieren in uw bezit komen.

Hoe kan ik het boek bestellen?

Eerst bewegen, dan leren is te bestellen voor €30,80 (inclusief 9% btw) + € 4,95 (verzendkosten)= € 35,75. Het boek wordt per omgaande verstuurd met een factuur vakliteratuur op uw eigen naam of op naam van uw bedrijf. U kunt het bedrag na ontvangst van de e-mail factuur per internetbankieren overschrijven.

    Selecteer het boek dat je wilt bestellen

    Als u de beide boeken Eerst bewegen, dan leren en Reflexen, leren en gedrag tegelijk besteld (€30,75+ €30,80 + € 4,95 = € 66,50) betaald u slechts één keer de verzendkosten van €4,95. Alle bedragen zijn inclusief 9% btw.